Zmiany w kierownictwie AMW - Piotr Jastrzębski zastępcą prezesa Agencji

19 lutego 2018

19 lutego 2018 roku minister obrony narodowej Mariusz Błaszczak powołał Piotra Jastrzębskiego na stanowisko wiceprezesa Agencji Mienia Wojskowego. W AMW będzie odpowiadał za zagospodarowanie mienia ruchomego i obrót specjalny, teleinformatykę oraz marketing. W obecny skład kierownictwa Agencji Mienia Wojskowego wchodzą – prezes Krzysztof Falkowski oraz jego dwóch zastępców: Piotr Jastrzębski oraz Dominik Zaremba.

Wcześniej, 16 lutego br. odwołano trzech z czterech dotychczasowych zastępców: Ilonę Kowalską, Marcina Kowalczyka oraz Krzysztofa Milewskiego.

Piotr Jastrzębski – ekspert i menadżer z ponad dwudziestoletnim stażem w branży  elektroniki użytkowej oraz IT. Absolwent zarządzania i marketingu w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie. Ukończył również kursy Kellogg on Marketing w Kellogg School of Management na Northwestern University  w Evanston w stanie Illinois. Przed objęciem stanowiska zastępcy prezesa Agencji Mienia Wojskowego nadzorował oraz zajmował się kontrolą zarządczą i zarządzeniem ryzkiem w Centrum Personalizacji Dokumentów w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji.

W latach 2005-2014 pracował w Microsoft Polska Sp. z o.o., gdzie pełnił funkcję marketing menadżera w grupie biznesowej Microsoft Office. Odpowiadał m.in. za budżetowanie oraz przygotowywanie strategii: sprzedaży, marketingowej i komunikacyjnej, a także implementację globalnych kampanii reklamowych. Doświadczenie biznesowe zdobywał  również na stanowiskach menadżerskich w Samsung Electronics Polska Sp. z o.o. (2002-2004), Sony Poland Sp. z o.o. (2001-2002) oraz Phillips Polska Sp. z o.o. (1997-2001).

Kompetencje związane z zarządzaniem oraz marketingiem rozwijał jako konsultant biznesowy, tworząc i wprowadzając strategie biznesowe, sprzedażowe i marketingowe dla marek działających na rynku elektroniki użytkowej i sprzętu AGD.